vineri, 22 ianuarie 2010

Casa lui Octavian Goga la Ciucea si poezia "Carbuni"

In seara asta, din nou, traiesc intre doua taramuri ca un personaj din povestile lui Petre Ispirescu. 

Pe deoparte, simfonia de granit stralucitor din cladirile din centrul Toronto-ului, cu norii de iarna oglinditi in cioburi de geamuri ale zgaraie-norilor, peisaj care mi-a devenit o a doua natura. 

Pe de alta, ma aflu intr- zi de toamna tarzie si auriu-roscata aplecata deasupra vitrinelor din casa lui Octavian Goga la Ciucea, privind cu atentie la manuscrisele poetului. 
 O zi de care imi amintesc mereu, nu numai datorita frumusetii locurilor si vrajii unui anotimp de demult, dar mai ales din cauza  cernealii sepia in care vedeam, prins in caligrafie, sangele poeziei lui Octavian Goga, caligrafia tinuturilor natale. 

Asa ca in seara asta am citit cateva din poeziile lui Octavian Goga si cea mai potrivita cu acest moment mi s-a parut poezia "Carbunii" - care e redata -->aici.

Astfel ca maine sant gata sa o iau iar de la capat, din nou intre doua lumi, dar doua lumi care se apropie una de alta prin versurile unei poezii. (Revenire la pagina principala)

2 comentarii:

  1. Savurat postul tau pe post de cafea. O zi buna tie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc la fel deja vu...o zi buna, la sfarsit de saptamana, cand avem un pic mai mult timp sa savuram cafeaua...Numai bine....

    RăspundețiȘtergere

Articole din Arta Poezie

Arta Poezie

Cele mai cititie posturi in ultima luna