miercuri, 1 septembrie 2010

Un grup de persoane iritante...sau nu

Am o antipatie profunda pentru etichetari si generalizari, pe care le consider nu numai o crasa lipsa de discernamant, o dovada de rea-vointa apriori ci de-a dreptul cruzime si limitare intelectuala.

Cu o singura exceptie, ce confirma regula, exceptie care exista doar pe spatiul acestui blog .

E cazul unui citat din Horatiu, pe care il agat aici, cu placere, si cu o nota auto-persiflanta, printre panoplia de frunze si creaturi ale padurii: Genus irritabile vatum  - "Rasa iritabila a poetilor".

Intr-adevar, ce poate fi mai irritant decat un grup de persoane constant nelalocul lor, care nu se simt in largul lor in propria piele si in realitatea de zi cu zi, pe care culmea! din cand in cand  vor s-o mai si schimbe, adaugandu-i, ici colo niste dare de armonie si adevar – limitat, poetic, dar in sfarsit, adevar. 
2 comentarii:

 1. Buna Tlaloc, da, absolut ma refer la felul insuportabil in care unii eticheteaza si 'ambaleaza' oameni pe baza a ceea ce cred ei ca ar fi elemente comune.

  Fiecare dintre noi e un unicat, un mecansim sufletesc fragil ca de ceasornic care merita mai mult decat o concluzie trasa cu ambitia de a crea generalizari opace si grosolane si desigur, neavenite.

  Fiecare fiinta umana e un dar unic, de care trebuie sa ne apropiem cu respect si fara idei preconcepute.

  Articolasul acesta se vrea de fapt o auto-ironie la adresa poetilor, din randurile carora imi place sa cred ca fac si eu parte....(sau cel putin asa mi se pare mie...:o))....

  Numai bine,

  Irina

  RăspundețiȘtergere

Articole din Arta Poezie

Arta Poezie

Cele mai cititie posturi in ultima luna