miercuri, 26 ianuarie 2011

Pictorul irlandez Tom Climent

In boxa galeriei irlandeze "Blue Leaf" (Frunza Albastra) la Art Toronto 2010, am descoperit creatiile pictorului Tom Climent (n.1970).Culorile irizate din tablourile lui, umbre de penel peste care par sa fie presarate foi de mica, licarind aproape, invita la o a doua, la o a treia si la o a patra privire...sau, poate ca intr-o serie matematica, la un numar aproape infinit de priviri. 


Includ aici cateva fotografii de la Art Toronto si linkul la -->website-ul pictorului Tom Climent unde pot fi vizualizate mai multe fotografii ale tablourilor sale (selectia "Exhibitions"). Iata un o caracterizare a artei lui Tom Climent facuta de scriitoarea Deidre Purcell - caracterizare pe care o preiau din prezentarea facuta de galerie:

 Arta lui Tom Climent a evoluat "de la o tratare mai abstracta a peisajului spre un peisaj aproape mistic ce contine forme arhitecturale - biserici, clopotnite si turnuri - desprinse parca din legaturile pamantesti."
3 comentarii:

 1. Foarte frumoase picturile lui! Stralucesc ca sclipirile mereu schimbatoare ale unei petre pretioase. Multumesc pentru scurta incursiune in expozitia lui!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si mie mi s-a parut interesanta pictura lui, am plecat, m-am intors, am petrecut catva timp in jurul tablourilor si ajunsa acasa de-abia am asteptat sa aflu mai multe despre autorul lor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Îmi place curățenia culorilor, Irina-peisajele par să aștepte o sărbătoare , respiră calm și echilibru prin tonurile calde.
  O zi frumoasă îți doresc!!

  RăspundețiȘtergere

Articole din Arta Poezie

Arta Poezie

Cele mai cititie posturi in ultima luna