joi, 3 iunie 2010

“Unmoorings” de Bogdan Luca la “Le Gallery”, Toronto - 2 iunie - 27 iunie 2010


(Tablou intitulat "Bridge" - Pod)

Temele vizuale ale expozitiei lui Bogdan Luca, “Unmoorings” (in traducere libera Desprinderi) la “Le Gallery” in Toronto – intre 2 si 27 iunie 2010 – converg intr-o armonie simfonica, pentru a ne oferi ceea ce s-ar putea numi o urmare a vazului.

Nu e deloc un punct de vedere comod; autorul acestei expozitii ne confrunta mai degraba cu un registru vizual fracturat si in continua miscare, in care contururi si forme se apropie de vizitator ca printr-o galerie de oglinzi, filtrate prin indoiala, de-construind si re-construind momente si ipostaze narative.

“Ce ramane e subiectul Desprinderilor (“Unmoorings”): o infinita negociere de subiectivitati, sugerate prin lucrari care graviteaza intre abstractie si figuratism, imagine si material, documentare si nedeterminare” – iata un citat din prezentarea la “Unmoorings” ,tiparita pe cartea postala creata cu ocazia expozitiei.

Dar in picturi, un sens omniprezent de echilibru unifica incertitudinile, care devin o oglinda abrupta intre eu si realitate in lucrarile lui Bogdan Luca.

Acest echilibru, ancorat in ritmul si anvergura tablourilor lui, ne daruie un profound catharsis ce ne ridica din suferinta intr-o emotie noua si originala.

Acesta e harul artei adevarate si in “Unmoorings” Bodgan Luca ne duce pe un nou taram, la frontiera dintre vedere si semne, un taram care ar putea fi definit in cuvintele dintr-o poezie a lui Ted Hughes: “carantina rece a ochiului”.


“Unmoorings” – 2 iunie -27 iunie, 2010
Vernisaj: 4 iunie 2010,  7 -10 pm
Miercuri-Vineri 12-6 pm
Sambata-Duminica 12-6 pm
1183 Dundas Street West Toronto, ON, M6J 1X3
Tel:(416)532-8467

Picturile din aceasta expozitie le puteti vedea la

si daca faceti click pe un tablou, il puteti vedea in toate detaliile.
Astept cu mare nerabdare vernisajul expozitiei, al carei autor e unul dintre cei mai "up and coming" tineri pictori canadieni.

Despre Bogdan Luca:
Website-il lui Bogdan Luca: http://www.bogdanluca.com
Bodgan Luca :  vimeo: http://vimeo.com/8123053
Un comentariu:

Articole din Arta Poezie

Arta Poezie

Cele mai cititie posturi in ultima luna