miercuri, 2 februarie 2011

Despre arta lui Laurent Craste

Laurent Craste e un tanar artist montrealez, a carui arta continua sa intrige. 

In creatiile  lui Laurent Craste intrezarim vaze, pregatite sa devina, unele in contururi empire, pe care le ghicim elegante si luminoase, dar a caror geneza pare intrerupta de un act barbar - si oarecum misterios.


 Vase injunghiate (ca sa folosesc termenul din unele din articolele de pe internet), vase strivite, masacrate, intrerupte sau, in cuvintele autorului,  iconocraste, iconocrash. 


Daca e sa judec dupa numarul articolelor aparute in ultimele trei patru luni, as zice ca s-a creat un oarecare 'buzz' in jurul artei lui Laurent Chastre. In afara de imaginile de aici, de la sfarsitul lui octombrie 2010, iata cateva site-uri unde ceramica lui poate fi vazuta:

                       Galeria SAS - Laurent Craste
                       Canadian Clay and Glass Gallery2 comentarii:

 1. uimitor artist...
  extrem de original designul obiectelor sale:) presimt ca va fi un nume de mare calibru in arta decorativa contemporana...

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Karla!...cred ca intuitia ta este corecta din mai multe motive: din octombrie, cand am descoperit si eu, la randu-mi, uimita, arta lui si pana acum au aparut o puzderie de articole pe internet despre creatiile lui.

  Pretul obiectelor din expozitie reflecta deja (cred) faptul ca ca arta lui e cautata si desigur socul imaginilor spune destul despre ceramica lui care pare sa aiba 'a life of its own'...

  Multumesc, te mai astept...superb articolul despre Candes si tiglele lui Joachim...

  Numai bine.

  RăspundețiȘtergere

Articole din Arta Poezie

Arta Poezie

Cele mai cititie posturi in ultima luna